2017年05月29日

[ワンポイント] You're Welcomeより...

Happy Monday!

Yoshi and I will be recording again this Monday evening.  The last time we recorded on a Monday it was the "東京レディボーイズ" episode, so I hope we can make another good(←? 笑) one today!  We will release it this Thursday at 10:00am.  よろしくお願いします!

Annnnnnyway, let's start the week with another “One-point English” lesson(日本語の説明付き!), from Dave (デイブ).  If you want more, please check out his website!

今日の話題は:One-point English


アメリカでは誰かに手伝って「Thank you.」と言われたら絶対に「You're welcome.」またはその代わりの表現を使って返事した方がいいですよ。もちろん日本では皆は「どういたしまして」または「いいよ」と言いますが言わなくてもいい場合もあります。皆さんは「You're welcome」の変わりの表現を知っていますか?今日はそれぞれ紹介したいと思います。


1. No problem. 「問題なし」 /「いいよ」 軽くてカジュアルな表現。私はよく使います。


2. Don't mention it.  「述べなくていい」日本語にするとちょっと変な感じがしますが英語では優しくていい表現です。


3. Don't worry about it. 「気にしないで」軽い。友達同士でよく使われています。


4. No worries. 上の3番のもっとカジュアルバージョン。カジュアルの中のカジュアル。


-------------


デイブに失礼しますがエイブが一つを付け足します:


上の表現はYou're Welcomeよりカジュアルとなってますが、よ〜く使われているYou're Welcomeより丁寧の一つも覚えましょう。


5. (It's) my pleasure.   (It's)を言わないと丁寧カジュアルでかっこいい!Yew!! 笑


-------------


今度、「Thank you.」と言われたらどれかを使ってみてね!


以上!


For more from Dave click the link!






Follow Gogoエイブ会話 on Twitter for lots of cool stuff!



posted by エイブ at 14:43| Comment(0) | TrackBack(0) | 未分類

2017年05月26日

Save the fat!!!

Everybody loves bacon!   Right?  RIGHT!!??? 笑


If you don't love bacon, you are probably Jewish, or Muslim, or vegetarian. (宗教でベーコン食べれない方とか) ...or just crazy. 笑  It’s delicious!


Good quality bacon can be difficult to find in Japan, and it is a little expensive.  This is thick-cut American bacon.  I found it in an imported goods store.


 


It was about 1,000yen for 453g.  So, a little expensive, but it’s worth it!  Here’s the reason:


Bacon fat!


This is a cooking trick my Dad taught me:


When you cook good quality bacon, there will be a lot of fat left over in the pan.  Don't throw it away!




Tip the pan and pour the bacon fat into a glass container, or a small coffee cup.




If you strain it, you can keep it for a long time.  If you will use it within about a week, you don't need to strain it.  (濾したら結構長く持てるけど一週間以内に使う予定だったら濾さなくても大丈夫) Cover the container with saran-wrap and keep it in the fridge.


 


When it cools it will become solid.




You can use bacon fat instead of oil or butter when you cook other foods.  You will get a delicious bacon taste and smell from the fat (but not too strong).


I usually use bacon fat when I cook fried rice, eggs (fried or scrambled), and stir-fried vegetables.  You can also use it to greese baking pans.  I use it to greese the baking pan when I make a quiche (キッシュ).


So, when you buy good quality bacon, you can eat delicous bacon AND get bacon fat to use in other foods too!  Also, it's good for your skin!  コラーゲンたっぷりだもん♪


Bacon fat!  Yeah!!

 

 
Follow Gogoエイブ会話 on Twitter for lots of cool stuff!



posted by エイブ at 12:24| Comment(0) | TrackBack(0) | 未分類

2017年05月15日

[ワンポイント] Who knows!?!?

Happy Monday!

Will this be a good week?  Who knows!?!  Yoshi and I will record a new episode after work today, so that should be fun!  We will release it this Thursday at 10:00am.  よろしくお願いします!

Annnnnnyway, let's start the week with another “One-point English” lesson(日本語の説明付き!), from Dave (デイブ).  If you want more, please check out his website!

 

今日の話題は: One-point English

Who knows.って聞いたことありますか?「who knows」は「I don't know」より強いインパクトが表します。ニュアンスは「自分が知らないし、知っている人は誰だろう。」全くわからない時に使えばいいです。

例:
A: Where's John?
B: Who knows.

A: Why is Trump so stupid?
B: Who knows.

A:Will Gogoエイブ会話 become the #1 podcast in Japan?

B:Who knows...  But write a review in itunes to help us! (5☆pls 笑)

今度機会がありましたら"Who knows"を使ってみてね!

 

For more from Dave click the link!






Follow Gogoエイブ会話 on Twitter for lots of cool stuff!



posted by エイブ at 11:19| Comment(0) | TrackBack(0) | 未分類